Medicinhjulet er beskrevet i dybden i Pablo Russells bog:

"Path of the Buffalo. Medicin Wheel". Se mere om bogen, samt hvor den kan rekvireres >>

Pablo Russell bruger meget af den lære omkring medicinhjulet i sin undervisning eksempelvis bliver der ofte inddraget teori herfra i hans foredrag eller healingscirkler.

Selve medicinhjuls workshoppene, lægger op til at du gør et stykke arbejde bagefter, og ønsker at bruge det som redskab.

 

Pablo Russells beskrivelse af medicinhjulet

Medicinhjulet er en selvudviklingsmetode, og det er en meget traditionel måde at hjælpe dig med at finde vej i livet på og forbedre dine svagheder, blive et sundere og lykkeligere menneske.

I 13 år lyttede jeg til min lærer undervise folk i medicinhjulet.
Det blev oprindeligt undervist mundtligt fra lærer til studerende, men i dag bliver folk undervist anderledes, så min lærer satte teorien ind i et diagram, og derfor kan folk relatere til min måde at undervise i dag.
Diagrammet viser to hjul. Det første hjul illustrerer de fire dele af et menneske: åndelig, følelsesmæssig, fysisk og mentaldel. Jeg vil forklare hver del for dig, og så markerer du i hvert område, hvor du er i dag, og du vil opdage, at dit hjul ikke er centreret.
Andet hjul forklarer, hvorfor førstehjulet ikke afbalanceret, og det andet hjul viser det ideelle liv. Selvfølgelig havde vi ikke et perfekt liv, men vi vil bruge det andet hjul til at se, hvad vi savnede i vores barndom og ungdom, og jeg vil fortælle dig, hvad du skal gøre for at rette op på dette og derved gøre førstehjulet mere centreret, så du bliver et sundere og lykkeligere menneske.
Nogle gange skal du drikke nogle urteteer eller lave en ceremoni for at rette de mangler, du finder i hjulet, og det kræver, at du er villig til at sætte tid og kræfter i at gøre disse opgaver, som du vil blive rådgivet til at gøre. Det kan tage op til et år at færdiggøre alle ting i dit hjul, så det er vigtigt at forstå, at dette ikke kun er et weekend seminar eller aftensværksted. Det er et værktøj til at hjælpe dig med at komme på den rigtige vej i livet. Det er vigtigt at forstå, at for at hjulet skal arbejde for dig, skal du også lægge en indsats i det.

Pablo Russell

Tegning af Dusan Hanák

Medicinhjulet - Livets cirkel

Vi lever i eet med naturen.

Vi ved at jorden er rund, månen er rund, solen er rund…..

Jorden cirkulerer omkring solen, månen cirkulerer omkring jorden, jorden drejer omkring den selv, nat og dag - hele tiden.

Al naturlig bevægelse i universet bevæger sig i en cirkel. Sådan er vores relationer med andre levende væsener. Hvis vi ønsker andre mennesker skal være søde ved os, så må vi behandle dem tilsvarende fordi alle vore handlinger kommer tilbage til os en dag.

Fortiden, nutiden og fremtiden er det samme. Når vi dør bliver vi fortid vores kroppe bliver til jord. Græsset gror fra denne jord og bøflen spiser det græs. Vores børn vil spise bøflen og sådan bliver vi en del af vores børn.

Dette er livets cirkel.